© 2015 - 2023, Konkurranseportalen.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss
Konkurranseportalen.no
Kilde: Unsplash

Motorsportsirkuset er endelig i gang
Vintermånedene er alltid ekstra lange for de av oss som er glade i Formel 1. 2019-sesongen var utrolig intens og spennende, men det er nå over et halvt år siden Lewis Hamilton kunne løfte sitt sjette trofe over hodet og med det bare være ett mesterskap unna å tangere kongen av motorsport, nemlig Michael Schumacher.

Fjorårssesongen var aldri spesielt tett, i hvert fall ikke når vi snakker om vinneren. Det var hele tiden tydelig at Mercedes hadde den beste bilen, og det ble tidlig klart at det var Hamilton som håndterte bilen best.

Briten vant tre av de fem første racene og endte på andreplass i de resterende to, mens lagkamerat Bottas endte på andre plass i tre av disse, og vant de resterende to. Med andre ord så var 2019 Sølvpilens år atter en gang.

Blir 2020 en gjentakelse?
Noen vil si at det er lite spenning i Formel 1 fordi vinneren er klar før sesongen er i gang. Ja, man kommer ikke unna at Mercedes er den store favoritten, men det skjer utvilsomt spennende ting bak det tyske storlaget som betyr at deres dominans kanskje ikke kommer til å vare veldig lenge.

Den fremste og mest fryktede utfordreren til Mercedes har hele tiden vært Ferrari, men i år ser racing-livet betraktelig vanskeligere ut for Vettel og kompani.

Det stemmer så klart at unggutten Charles LeClerc - som er på sin andre sesong i Formel 1 for Ferrari - ser ut som en fremtidig verdensmester som allerede kan skyve Vettel bort fra førsteplassen i laget, men det spørs om italienernes bil har tatt mange nok steg i riktig retning.

Det virker mer sannsynlig at Mercedes i år må gjøre det de kan for å holde unna Max Verstappen og Alexander Albon, som begge befinner seg i lynraske Red Bull biler.

Man finner gode Formel 1 odds dersom man tenker at en fører som Verstappen nå endelig er klar til å kjempe med Lewis Hamilton om tittelen. Men livet på andre plass er ikke det Red Bull er ute etter.

De er selv vante med å løfte trofeer, men det begynner å bli mange år siden sist gang Red Bull tok hele kaka og McLaren ser ut til å gjøre det de kan for å gjøre livet vanskelig i Vettels siste sesong for Ferrari.

Hvem er Hamiltons hovedutfordrer?
Hamilton er bare ett mesterskap unna å kunne kalle seg en av de to mest meriterte formel 1 førerne gjennom tidene og må dermed sees på som den soleklare favoritten foran årets sesong, men det er ingen tvil om at han kommer til å bli presset.

Dette presset kommer utenfra i form av LeClerc og Vettel, men den største rivalen for Hamilton i 2020, er utvilsomt lagkamerat Bottas.

Finnen er den eneste som er på lik linje med Hamilton når det kommer til maskineri, og han har vist flere ganger at han kan hamle opp med de aller beste, særlig kan han starte sesongen bra, noe som fort kan sette ekstra press på Lewis.

Uansett hvordan det går så er det ingen tvil om at Formel 1 sesongen 2020 kommer til å bli en underholdende affære uten sidestykke.
Vinn et valgfritt hotellophold
Annonse
Gode tilbud
Konkurranseportalen.no
Kontakt oss
Om oss
Gratis vareprøver
Konkurranseportalen.no
Ingen grunn til å vente - Vinn iPhone 15 i dag!
Vil du øke din forbrenning? Nå kan du teste Mory gratis!
Nå kan du få betalt for å si hva du mener.
Eksklusivt: Hotellferie og års mobilabonnement som premie!
Vinn ett gavekort på 10.000 kroner på matbutikk!
Vinn et reisegavekort til en verdi av 5299 kroner