© 2015 - 2023, Konkurranseportalen.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss
Konkurranseportalen.no - Artikkel
Vinn et valgfritt hotellophold
Annonse
Gode tilbud
Konkurranseportalen.no
Kontakt oss
Om oss
Gratis vareprøver
Konkurranseportalen.no
Kan du søke om forbrukslån?
Stadig flere nordmenn tar opp forbrukslån, og mange såkalte "eksperter" og forbrukerøkonomer blir stadig mer bekymret. Det er ikke nødvendigvis noen grunn til det, for nordmenns økonomi blir også bedre.

Men det er slettes ikke alle som er "kvalifiserte" for å søke om forbrukslån - for bankene har sine retningslinjer og minstekrav. Kan du søke om forbrukslån med lave renter?

Det absolutte minstekravet for å ta opp et forbrukslån er at man er av myndig alder, det vil si minst 18 år gammel. Enkelte banker har også høyere aldersgrenser.

Utover dette er det ingen lovfestete krav, men de fleste banker opererer med krav til inntekt (ofte mer enn 150 000 kroner i bruttoinntekt) og øvrig ryddig økonomi.

Det nytter heller ikke å søke om forbrukslån dersom man har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. Som regel er dette alene grunn til avslag på søknaden. Mange banker krever også at du er norsk statsborger før de ønsker å tilby deg et forbrukslån.

Kort oppsummert kan vi derfor si at du må ha god og stabil inntekt for å søke om forbrukslån, samtidig som du må være gammel nok og ha god betalingshistorikk. Kjenner du deg igjen i dette, så kan du søke om lån i dag!

Kan du søke om forbrukslån?
Ingen grunn til å vente - Vinn iPhone 15 i dag!
Vil du øke din forbrenning? Nå kan du teste Mory gratis!
Nå kan du få betalt for å si hva du mener.
Eksklusivt: Hotellferie og års mobilabonnement som premie!
Vinn ett gavekort på 10.000 kroner på matbutikk!
Vinn et reisegavekort til en verdi av 5299 kroner