© 2015 - 2023, Konkurranseportalen.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss
Konkurranseportalen.no
Foto: Pixabay

Hvorfor er sportskonkurranser så spennende?
De aller fleste av oss følger med på sport i en eller annen form. Spesielt fotball har vist seg å være populært, og uansett mesterskap, kamp og kompetansenivå, kan du være sikker på at lagene som møtes til kamp vil yte sitt ytterste for å slå konkurrentene.

Men hva er det egentlig som gjør disse kampene og mesterskapene så interessante, og hvorfor følger supportere verden over med på dem?

Et naturlig konkurranseinstinkt
Vi mennesker har et iboende konkurranseinstinkt, og så vidt forskerne vet, har vi hatt det siden tidenes morgen. Forfedrene våre måtte være best i jakt for å sikre seg mat, og etter hvert som samfunnene ble utviklet, var det viktig med ferdigheter knyttet til jordbruk, salg og sosial omgang.

I dag er vi privilegerte og kan benytte konkurranseinstinktet vårt i konkurranser og andre arrangementer. Det er ikke lenger en livsviktig del av tilværelsen vår. Det stopper oss dog ikke fra å gi alt.

Derfor fenger fotball
Som vi var inne på, lar vi oss spesielt engasjere av fotballkamper. Så hva skyldes det?

Grunnene er flere, men fotball har blitt en del av oss, og vi holder med forskjellige lag. Når rivaler møtes til kamp, for eksempel nabobyer eller to gode lag som kjemper om en topplassering, kan vi være sikker på god stemning, høy kvalitet på fotballen og et konkurranseinstinkt som vokser, både hos spillerne og hos supporterne.

For å forstå dette bedre, kan vi ta et praktisk eksempel. Bet365, hvor du finner både odds og sportsnyheter, har gitt Molde odds på 1.40 for å vinne Eliteserien denne sesongen.

Bodø Glimt, fjorårets vinner, er også spådd å gjøre det bra, med odds på 3.75 for seier. At kampene som spilles mellom Molde og Bodø Glimt derfor vekker ekstra spenning er helt naturlig – det er tross alt de to rivaliserende lagene hva gjelder topplasseringen.

Ny spillere får oppmerksomhet
Også når nye spillere ankommer et lag, får lagene og kampene de spiller større oppmerksomhet. Et godt eksempel er Martin Ødegaard, som i starten av 2021 midlertidig ble overført fra Real Madrid til Arsenal.

Medieoppslagene var mange, og supporterne la sin lit til Ødegaard. Heldigvis for ham og laget – og supporterne – leverte han gode resultater for laget fra London.

Med nytt blod på banen kom nye ferdigheter frem, og laget som havnet på 8. plass i fjorårets sesong spilte på seg selvtillit som kan hjelpe dem til enda bedre resultater i fremtiden.

Lokaloppgjør
Når det gjelder konkurranser, er det normen å mislike motstanderne. Dette gjelder så klart kun på banen – i det hverdagslige liv kan det lønne seg å være venner. Allikevel, når kamper mellom lokale rivaler finner sted, endres stemningen.

Supporterne konkurrerer om å juble høyest, og lagene selv har mye å leve opp til – de kan trossalt ikke svikte supporterne sine.

På grunn av dette er lokaloppgjør noen av de mest spennende kampene å følge. I slike oppgjør er du lovet god stemning på tribunen, ekstrem spenning og lag som yter sitt aller beste for å stikke av med seieren og bli hedret som hjembyens helter.
Vinn den nye iPhone 15
Annonse
Gode tilbud
Konkurranseportalen.no
Kontakt oss
Om oss
Gratis vareprøver
Konkurranseportalen.no
Vinn hotellferie og mobilabonnement!
Ingen grunn til å vente - Vinn iPhone 15 i dag!
Vil du øke din forbrenning? Nå kan du teste Mory gratis!
Nå kan du få betalt for å si hva du mener.
Nå kan du få en gratis boksershorts!
Vinn ett gavekort på 10.000 kroner på matbutikk!