© 2015 - 2023, Konkurranseportalen.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss
Konkurranseportalen.no
Kilde: Pexels

Fantasy-ligaer er den store moten i internasjonale sporter
I de siste årene har det steget frem en trend som for mange har gjort det enda mer spennende å følge med på sport, nemlig fantasy-ligaer. Har du aldri hørt om det før? Konseptet går ut på at man skal sette sammen et fantasi-lag av spillere bestående fra en gitt liga, og målet er om å score flest mulig poeng per runde og totalt over hele sesongen.

For å gjøre det mer spennende og vanskelig, har man kun et fastsatt budsjett å benytte, og de beste spillerne koster naturlig nok mer. Derfor kan man ikke kun bygge seg et lag med de største stjernene, men man må vurdere hvilke spillere og lag som ligger an til å gjøre det bra, og derfor kan gi godt med poeng i fantasy-ligaen.

Konseptet har lenge eksistert i amerikanske sporter slik som basketballigaen NBA, men de siste årene har populariteten eksplodert i Europa og Asia.

Premier Leagues Fantasy er svært populær
En av hovedgrunnene til at populariteten har økt såpass mye i Europa, er at Premier League Fantasy. Den engelske fotballigaen er verdens mest populære fotballiga, og følges av folk over hele verden. I Norge har Premier League vært ekstremt populært å følge i mange år, og kampene har vært et fast innslag på langoddsen her til lands.

Etter at ligaen lanserte sitt eget fantasy-spill, har det økt år etter år, og har nå blitt verdens mest populære fantasy-spill med mer enn 7 millioner spillere over hele verden.

En av de som har blitt bitt av fantasy-basillen, er ingen ringere enn sjakkfenomenent Magnus Carlsen, som har fått mye avisomtale på grunn av sine svært imponerende fantasy-kunnskaper.

Sjakkmesteren endte fjorårets Premier League Fantasy på 11. plass av hele 7,6 millioner deltakere. Internasjonale medier har også blitt oppmerksom på Carlsens fantasy-ferdigheter, og det er ikke bare sjakk som sørger for at Carlsen har havnet i avisoverskriftene det siste året.

Konkurrer med venner og ukjente
En av hovedgrunnene til at fantasy-ligaer har blitt så utrolig populære, er at det gjør det ekstra spennende for venner å følge med på ligaene.

Faktisk har det til og med ført til at folk som egentlig ikke er like sportsinteresserte, nå har blitt med for å følge med på kamper slik at de står bedre stilt for å konkurrere i fantasy-ligaer. Også her i Norge har Eliteserien kommet med et eget fantasy-spill.

I fantasy-spillene kan venner danne egne ligaer, og mange er med i mange ulike ligaer blant vennegrupper, kamerater, jobbkollegaer og lignende.

I tillegg finnes det alltid en hovedliga der alle deltakende spillere kan se hvordan man ligger an totalt sett. Det er premier til de som ender øverst på hovedligaen når sesongen er slutt, noe som ikke er en enkel jobb.

På sosiale medier finnes det til og med egne kontoer som analyserer kamper, lag og terminlister, for å stille best mulig til hvordan man skal sette opp fantasy-laget sitt.

Hvis du skal konkurrere mot venner, kan du hente noen tips ved å følge disse kontoene som du finner mange av på blant annet Twitter.
Vinn et valgfritt hotellophold
Annonse
Gode tilbud
Konkurranseportalen.no
Kontakt oss
Om oss
Gratis vareprøver
Konkurranseportalen.no
Ingen grunn til å vente - Vinn iPhone 15 i dag!
Vil du øke din forbrenning? Nå kan du teste Mory gratis!
Nå kan du få betalt for å si hva du mener.
Eksklusivt: Hotellferie og års mobilabonnement som premie!
Vinn ett gavekort på 10.000 kroner på matbutikk!
Vinn et reisegavekort til en verdi av 5299 kroner