© 2015 - 2023, Konkurranseportalen.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss
Konkurranseportalen.no
Den europeiske fotballfesten fortsetter
Vi er over halvveis gjennom den ellevte utgaven av Europaligaen, og mange lag er allerede slått ut av den populære turneringen.

Europaligaen ble sparket i gang allerede i slutten av juni 2019 med de første kvalifiseringsrundene, og fotballfesten avsluttes 27. mai 2020 på PGE Arena Gdansk, i Polen. Så hvordan har det gått så langt, og hvem ser ut til å ende opp øverst på pallen?

Fra bycup til Europaliga
Europaligaen startet i 1971 under navnet UEFA-cupen, og det var Tottenham Hotspur som gikk av med den første mesterskaptittelen. Historien til cupen går riktignok enda lenger tilbake i tid, i 1971 tok UEFA over arrangørrollen til en allerede eksisterende cup, nemlig Messebycupen som har røtter tilbake til 1955.

I begynnelsen var Messebycupen var en turnering for byer og ikke klubber, og byer som hadde flere lag dannet et lag sammensatt av de beste spillerne fra hver klubb.

Messebycupen ble startet for å gi den internasjonale handelen et løft etter krigen. For å promotere handelsmesser ble det spilt fotballkamper mellom messebyer, som for eksempel London og Barcelona, så her ble det virkelig bevist hvordan fotballens popularitet kan spille en viktig rolle i samfunnet.

Det har vært en rekke endringer blant annet innen kampoppsett og kvalifisering opp gjennom årene, og i dag er Europaligaen en populær og presisjetung turnering. Norge har vært med helt siden starten til UEFA-cupen i 1971.

Da var det Rosenborg som representerte landet, men en rekke norske klubblag har deltatt i mesterskapet siden.

En pinlig rekord
Fire norske lag har representert Norge i Europaligaen denne sesongen, men det gikk ikke veien for hverken Molde, Brann, Haugesund eller Rosenborg som alle er ute av turneringen. Av de norske lagene var det høyest forventninger til Rosenborg, men 2019 ble et mindre vellykket år for fotballklubben fra Trondheim.

Da Rosenborg ble slått ut av turneringen i desember, hadde de spilt 16 Europaliga-kamper på rad uten å vinne, og dette er ny rekord i Europaligaen.

Fotballaget Apollon Limassol fra Kypros hadde den forrige rekorden med 15 kamper på rad uten seier, en rekordtittel de trolig ikke er lei seg over å måtte gi slipp på. Rosenborg-trener Eirik Horneland har ikke lagt skjul på at det var en skuffende innsats i Europaligaen, og spillerne er klar over at de må levere på banen for å spille mot de store gutta.

Videre i kampen
Norge er ute av fotballfesten for i år, men mange nordmenn følger fremdeles spent med på lagene som er igjen og skal kjempe om gullet.

Chelsea er regjerende mester, men dersom du for eksempel spiller på bet365 på langoddsen kan du se at favorittene for tiden er Manchester United som vant senest i 2016/2017, Ajax som tapte finalen mot Manchester United det samme året og det spanske laget med flest titler i Europaligaen, nemlig Sevilla.

Disse tre lagene har faktisk helt lik odds, mens Inter Milan og Arsenal følger hakk i hæl.

Premier League-sesongen har ikke vært den beste for Manchester United, men de er en av de store favorittene til å vinne Europaligaen, så det er all grunn til å tro at Solskjær og resten av United vil sette inn et ekstra gir de neste par månedene for å nå til topps i denne turneringen.
Vinn et valgfritt hotellophold
Annonse
Gode tilbud
Konkurranseportalen.no
Kontakt oss
Om oss
Gratis vareprøver
Konkurranseportalen.no
Ingen grunn til å vente - Vinn iPhone 15 i dag!
Vil du øke din forbrenning? Nå kan du teste Mory gratis!
Nå kan du få betalt for å si hva du mener.
Eksklusivt: Hotellferie og års mobilabonnement som premie!
Vinn ett gavekort på 10.000 kroner på matbutikk!
Vinn et reisegavekort til en verdi av 5299 kroner