© 2015 - 2023, Konkurranseportalen.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss
Konkurranseportalen.no
Kilde: Unsplash

Beste pulsklokke til de seriøse
Det finnes et hav av pulsklokker på markedet, og selv om hovedformålet med alle er det samme, er forskjellen i funksjonalitet enorm. Hvilken pulsklokke er egentlig best til deg som dyrker sport på seriøst nivå?

I den spede begynnelse kunne pulsklokker kun måle hjerteslagene dine under treningsøkter. I dag tilbyr de fleste produsenter en langt større funksjonsrikdom på sine modeller, men det er fremdeles stor forskjell på hvor mye de ulike klokkene kan tilby.

Kanskje har du hørt at toppidrettsutøvere benytter pulsklokker i både trening og konkurranse, særlig innenfor utholdenhetsidrettene.

Selv om mange av dem kjenner kroppene sine ut og inn, og vet når de beveger seg over i de forskjellige pulssonene, kan du likevel se klokkene sitte rundt håndleddene til utøvere som langdistanseløpere og syklister.

Kikker du etter, vil du kanskje se syklistene i det neste store etapperittet, Vuelta Espana, kaste et blikk ned på en pulsklokke. Syklistene må passe på at de ikke pusher for hardt, men fortsatt være med i løpet. 

Liker du sportsspill kan du også spille på begivenheten og få med deg de små blikkene kastet ned på håndleddet, og du kan blant annet få 2,75 i odds på at Primoz Roglic forsvarer Tour de France-triumfen fra i tidligere i sommer.

Nedenfor ser vi nærmere på noen av de beste klokkene til deg som løper, sykler eller dyrker annen idrett på regelmessig vis og på litt høyere nivå enn søndagsmosjonisten.

Garmin Fenix 5 Plus
Her får du nesten alt du behøver i én og samme pulsklokke. Garmins toppmodell er proppfull av de nyeste funksjonene som gir deg nødvendig informasjon under og etter trening eller konkurranse, blant annet topografi-kart i fargeoppløsning. Som en ekstra bonus har klokken innebygget musikkavspiller og du kan bruke Fenix 5 Plus til kontaktløs betaling på lokalbutikken.

Denne klokken setter standarden blant alle produsentene, men prisen er også høy. Klokken har så mange funksjoner at den ikke passer til deg som kun mosjonerer mer eller mindre regelmessig, men derimot til seriøse utøvere med høye målsetninger.
Det største ankepunktet mot Garmins Fenix 5 Plus-modell er batteritiden, som burde vært bedre, prisen tatt i betraktning.

Polar Vantage V
Denne modellen er Polars beste pulsklokke inntil videre når det kommer til funksjonalitet. I tillegg har designet fått en grundig overhaling, og klokken fremstår derfor som en av de mest elegante high-end-pulsklokkene på markedet.

Polars Vantage V-modell presenterer brukeren for en rekke data som konkurrentene ikke kan, blant annet når det kommer til restitusjon og deres egnenutviklede funksjon Running Power.

At klokken har en batteritid på hele 40 timer, mye mer enn noen av konkurrentene, er et ytterligere pluss. Med mulighet for å trene eller konkurrere i nesten to døgn bør både maratonløpere og syklister nå å få nytte av pulsklokken.

Apple Watch 6
Den store skjermen til Apple Watch er glimrende til deg som trener. Designmessig er pulsklokkene fra Apple i en egen klasse, mens mange andre klokker har bedre batteri.

Apple Watch 6 har automatisk treningssporing, noe som gjør at den både starter og stopper registrering av treningsøkter hvis du skulle glemme det.

Hvor godt funksjonen fungerer kan imidlertid diskuteres. Den nye modellen har også fått innebygd oksygenmåler.

Med pulsklokker fra Apple behøver du heller aldri å ta med verken telefon eller lommebok når du er ute og trener.
Vinn et valgfritt hotellophold
Annonse
Gode tilbud
Konkurranseportalen.no
Kontakt oss
Om oss
Gratis vareprøver
Konkurranseportalen.no
Ingen grunn til å vente - Vinn iPhone 15 i dag!
Vil du øke din forbrenning? Nå kan du teste Mory gratis!
Nå kan du få betalt for å si hva du mener.
Eksklusivt: Hotellferie og års mobilabonnement som premie!
Vinn ett gavekort på 10.000 kroner på matbutikk!
Vinn et reisegavekort til en verdi av 5299 kroner